Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Asigurarea de viață – 3 aspecte importante la care trebuie să fii atent
SM Online  - Luni, 8 Noiembrie 2021

Odată cu înaintarea în vârstă apar o mulțime de responsabilități. În cazul în care ne întemeiem o familie, ne dorim să avem cât mai multă siguranță. Dacă apar evenimente neprevăzute, un sprijin financiar va fi de mare ajutor. Construirea unui viitor stabil din punct de vedere al banilor îți va mai diminua din griji. O asigurare de viață reprezintă o alegere cu multe beneficii. 

Câteva aspecte importante la care trebuie să fii atent:

Prețul

Dacă te-ai gândit să închei o asigurare de viață trebuie să fii foarte atent la buget. De obicei, un preț mai mic este mai ofertant, dar s-ar putea să nu-ți poată oferi sprijin în caz de nevoie. Pentru a te feri de înșelătorii de acest tip este indicat să inspectezi piața din acest domeniu. După ce vei descoperi care sunt prețurile polițelor, vei face alegerea mult mai responsabil. În prezent, ai posibilitatea de a face asigurări online foarte simplu și ușor pe Asiguraricontactless.ro. Înainte de a semna contractul, verifică acreditarea pe care o are asiguratorul. Astfel, te vei asigura că acesta este autorizat să încheie astfel de contracte, iar banii tăi vor fi investiți într-o poliță validă.

Tipul poliței

Asigurările de viață sunt de mai multe tipuri. După alegerea asiguratorului trebuie să fii atent ce nevoi îți poate asigura polița. În alegerea acesteia este indicat să ții cont de stilul de viață și responsabilitățile pe care le ai. Unele asigurări de viață au o componentă de economisire. În acest caz, banii pot fi retrași de către tine după o anumită perioadă dacă ai nevoie de aceștia. În cazul asigurărilor de viață care au ca scop să îi țină în siguranță pe cei dragi ție, există alte condiții. Toate acestea vor fi prevăzute în contract, astfel încât să știi cum va decurge întregul proces într-o situație neprevăzută.De asemenea, fii atent unde este valabilă polița pe care o alegi. Dacă apare o problemă într-o zonă exclusă de către asigurator, aceasta nu îți va fi de niciun ajutor.

Riscurile

În funcție de riscurile pe care vrei să le iei în considerare, asigurarea poate acoperi riscuri de invaliditate, incapacitate de muncă sau deces. Nicio poliță nu poate însă să acopere orice risc. De aceea trebuie să te informezi cu atenție asupra tuturor clauzelor prevăzute în contract. Pentru a putea monitoriza starea poliței și alte aspecte, poți să vezi aici unelte gratuite care îți vor fi de ajutor. În plus, alege să fii transparent cu asiguratorul ales. Informează-l pe acesta cu privire la istoricul tău medical, în special în cazul în care există niște boli preexistente. Ținând cont de aceste informații, asigurarea de sănătate va fi concepută conform nevoilor tale.

Asigurarea de viață reprezintă o chestiune importantă atât pentru tine, cât și pentru familia ta. În cazul situațiilor neprevăzute care ar putea apărea pe parcursul vieții, vei fi asigurat din punct de vedere financiar. Trebuie doar să fii atent la aspectele prezentate pentru a alege polița potrivită nevoilor și stilului tău de viață.

Sursa foto: Pexels.com.

 
3771 vizite
Distribuie pe